August 19, 2010

8 Ramadhan-Ammi teringin....dan menu lagi..

Dear boys,
SAHM macam ammi ni kan boys ada kala nya memenatkan la boys..
Yelah dengan mengadap 2/3 boys 3/4 hari..then 3/3 boys dari petang hingga malam...what with all the chores, housework, homeschooling syaik yg dah perasan pandai tu, masak yg dah ala-ala chef kat restoran tu, hik hik..;p ,baba yg timing study tak menentu, adik waidi the little explorer yg sememangnya hantu sepah, hantu gayut (nenen that is), .. dan hantu air (asyik nya lah nak masuk bathroom if pintu tak tertutup..), sesungguhnya memenatkan ammi..

So ammi ada beberapa benda yg teringin nak buat kalo boleh before raya..tak lain tak bukan mem 'pamper' kan diri ini...kita berangan dulu, InsyaAllah nanti jadilah kenyataan..;-)

1)-Nak gi potong rambut, biar kemas dan pendek sikit..
Lagipun dah sikit rambut ni, bila BF rambut ammi byk gugur...

stock photo : Woman restful while having a facial therapy massage in spa
2)- Gi wat facial utk muka yg mengalami jerawat2 kecil dan sederhana ni.
umur dah 30-an pun mcm remaja kulitnya..penuh jerawats

3)- Full body massage
Err, yg ni kena tengok budget dan environment mcm mana..
Hopefully ammi get to do at least 2/3 before raya..Hmmm bestnya.......

Ok, semalam untuk berbuka puasa pada 8 ramadhan, ammi mencuba resepi baru yg dicilok dari http://perutkenyang.blogspot.com/ lagi. This time Nasi Mandhi dan ayam bakar Mandhi..( ammi ni nak masak tengok apa yg ada tengok apa bahan yg ada.., if tak cukup, pandai2 alter atau cuba resepi lain)..

Baba-kata sedap, makan bertambah
Yaya-tak bunyik langsung, tapi abis nasik
Syaik-Ego-"tak sedap pun" tp licin pinggan..huhu

Karipap GEMUK! dan cheating pakai alat kelim, hahaha..;p
inti kentang dan telur, syaik's feveret
Macam buruk lak tgk dlm gambaq ni..
Betullah org kata "dont judge a book by its cover",
ammi lak kata "dont judge a karipap by its look " ^_^

Alhamdulillah dah 8 hari kita berpuasa...
Yaya so far so good, bangun sahur no problem, balik sekolah pun mood ok..
Dah besar dah anak ammi..
Mudahan 'keinginan' ammi di atas akan jadi kenyataan....

Blogger Templates
Blogger Templates

3 comments:

ayu said...

sara :wahhh...nak "manja2" kan diri ye..suka..suka..ayu pun sama.. kebetulan ada kawan buka spa kat sini, tapi tak sempat2 lagi nak pergi...teringin nak urut satu badan ni..rasa penat + letih sangat... mmm, menu yg menarik la sara..

Dilla Ady said...

kunjungan balas...

fuhhh...musti penat seharian layan bebudak nih kan ammi..

btul la..sesekali nk memanjakan diri mmg tak salah..

Oyis said...

smg tercapai semuanya. u deserve it, k sara!