August 18, 2010

7 Ramadhan- Buang kulip,buat lubang, potong moon dan menu berbuka

Dear Syasyaik,

Syasyaik ni memang selalu je menguji kesabaran ammi kan..
Ni antara karenah/kehendak syaik yang memang memerlukan kesabaran....lagi-lagi waktu puasa sekarang.........

4 STEPS OF HOW TO EAT AN APPLE SYASYAIK'S STYLE:

Step 1-Buang KULIP (pelat si syaik ni)
Jangan langsung ada kulip di mana-mana bahagian apple ye..


Step 2- Buat lubang
Bertujuan utk membuang apple core, yg keras bhg tgh tu semua harus buang ye..


Nasiblah ada gadget ni byk membantu ammi.
I love u oh gadget :)

Taraaa,,perfect lubang, bijik semua dah dibuang


Step 3- Potong moon
Bentuk moon je boleh diterima, bentuk lain kang tak makan dia tunjuk protes, huhu


Step 4-baru boleh makan
abg yaya saje interfrem...
kalo org lain apple sebijik tu ngap aje tp tidak untuk syaik, dia mesti lain dr yg lain..

Ni pula menu berbuka semalam, ammi masak simple dimple je..
Nasi goreng USA, daging masak merah, keropok dan telur mata kobau
dilengkapi dgn homemade fresh orange :)


yaya lak request mee goreng udang :)


Budak tembam makan atas buai kain pelikat baba...
sebab nya
^
^
^
^
^
abg adik yg berangan jadik adik nak duk atas hi chair..ish..sabo jele..



Sayang anak anak ammi walaupun 1001 songehan nya...
Selamat beramal semua...

Blogger Templates
Blogger Templates

13 comments:

Ina Hashim said...

sedap nmpk ns goreng usa tu

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

hehehe..cute je buai tu. cam rafiq punyer buai jugak. pantang tgk abah dia tgk tv..menyendeng nak duk dalam kendong abah dia..haihh anak abah sunggoh

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

oh...byk songehan anak2 yer...ha..sama la dgn anak2 saya. mmg byk songehannya.hehehe

nampak sedap pula nasi goreng usa dgn mee goreng udang tu.. mcm teringin je nak buat juadah waktu berbuka hari ni...

Ruziawati Bukhari said...

kerna anak2 kita turutkan.. begitulah kasih seorang ibu.. kan? :-)

What's luv gotta do ? said...

salam kak sara, hehehe i still think that anak no dua memang mcm ni.. when i was young, i pun mcm ni gak... dulu, hehehe... syaik dgn aunty lurve bleh geng la mcm nih.. mak kata anak 1001 macam..anak mahal pun ye gak hehehe

Iryani Noor said...

wahh mee goreng udang tu nampak sedap..
heheheh...

kakyong said...

adeii.. foto semua kuor separuh... x leh nak tgk nasi goreng USA...

Oyis said...

wah high taste sungguh syasyaik!

nur said...

ooo.. baru tahu cara guna gadget tuh... nanti nak cari satu, jimat masa kan, sekali tolak dah settle :)

Dayah said...

wahh..cerewet jugak syasyaik ye...nanti jenoh nak cari bini yg tau nak tebok lubang tgh utk epal..hehehe

nasi goreng USA nampak sedap..pasni buat la nasi goreng mmm... UK ke pulak..hehe

chugie said...

kain pelekat pun leh jd buai kan? cam anak sy, kain baju kurung tu di jadikan buainye bila sy duduk.. aduhai lah anak.. mcm2 kerenah..

Momma Mia said...

uihhh sedap semua menu2 tuh...
gaget tebuk lubang tuh cam best laaa

Ammi Sara said...

KAK INA-bolehlah tahan ;)

ROSE-anak abah/baba mmg cenggitu la kut kan..

FIZA-byk songeh pun dah ank sendiri ikutkan saja kan..

T-betul tu..;)

LURVE- 2nd born...*wink *wink..

YANI-sedap la yaya kata..3 mangkuk makan nya ,alhmdlh..;)

KAK YONG-awat jadi cam tu ek..

OYIS-Tau x pe, hehe..

NUR-senang ada benda tu tau ;)

DAYAH-haa..harapnya tak bw smpi ke tua lah, sian bini dia kang,haha

CHUGIE-tu lah, suka diaorg duk situ..cuma bila dah berat, ter tetas gak la kain tu sikit2, hehe

MOMMA MIA-gadget tu byk jasanya pd ammi..^_^