March 6, 2010

Kad cinta dari yaya..

Al kisah..


Seorang budak bernama yaya balik dari sekolah dlm keadaan monyok/mogok/muncung..


Apabila disoal, rupanya mogok baba tak belikan sharpener baru menngantikan yg hilang kat school hari tu..


Maka turunlah baba nya ke ground floor semula beli kat kedai runcit SJM MART..kaler red, harga 20sen..


Mogok yaya tetap berpanjangan..,rupanya hendak kan sharpener ada bekas boleh tampung sampah sekali tu...


Baba kata "nantilah besok sabtu kita pergi beli"..


Ingatkan monyok bertukar jad senyum, tp sangkaan ammi salah, yaya tetap monyok sebab benda nya belum berada di tangan..


Jeling tajam je pd ammi dan baba..


Adik2 yaya tak di layan, buat dono je dgn syaik yg ajak main..


Adik waidi pun tak disapa, tak ditegur atau dimain cheek a boo seperti hari2 lain..


Ammi kata "kalau yaya nak terus mcm ni, semua org pun tak mau kawan dgn yaya, duduklah situ sorang2 buat hal sendirik, boh layan org mcm ni..".


Monyokkan nya berpanjangan sampai maghrib..lepas ammi solat maghrib, ammi mendapat sekeping 'kad cinta' dari yaya..



Kad cinta itu berbunyi..


Muka depan:


Ini ketas Baba dan ammi
siyapa yag pegan biya
gena cepu


Muka dalam:


I love u
ammi baba


sori ammi
sori baba
sori hamyari


geruwaga kita


hamyari
haduwa wuwadi
yaya
ammi
baba


Muka belakang:


yaya buwat ketas baba dan ammi


Yaya, yaya..ok jugak lah tulisanmu bg yg br bersekolah 2 bulan..


Ammi dan baba maafkan..
Jgn buat lg ye..
Photobucket

6 comments:

Ena said...

Salam,

alahai.. merajuk rupenyer si yaya tu ye.. x sabar nak dapat sharpener yg dikehendaki ekk? btw, pandai yaya buat surat tu.. merajuk tp berbahasa melalui tulisan.. ;P

Dayah said...

tak brp nak faham sagt apa maksudnya tapi afterall, so cute la...

Firdaus Masnan said...

hhahaha...
yaya ni mmg ala2 korean aa..
park ju song pon xtulis surat kl xdpt main bola..haha
nmpk mcm yaya ni hatinya ada kuntum.
neway, moga yaya jd manusia yg penyayang utk fmly,atok nek,acik2 n smua org...

gogo yaya..

thn dpn acik aus balik mlysia, kite main bola kat laman uma atok k...yuhuu

أم الليث said...

hehehe tak faham sgt apa yg dia tulis tu. tlg terjemahkan, kak sara.

Ammi Sara said...

ENA-
tu lah, yaya tu nak amik hati ammi dia balik, dia ego sikit nak ucap sorry.

ACIK AUSS-
mat jiwang ke yaya ni? huhu..jgn asyik main perasaan girls then senang2 bg kad cinta say sorry, huhu..

DAYAH & ALIYA-

Translation:

Ini kertas baba dan ammi
siapa yang pegang dia (terbalik b dan d) kena cepuk.

-it means it is khas for ammi & baba, whoever else touches it, will kena cepuk-

i love u
ammi baba
sorry ammi
sorry baba
sorry hamsyari

keluarga kita
hamsyari
hadwan huwaidi
yaya
ammi
baba

yaya buat kertas baba dan ammi

-he is sorry to all, then he wrote the whole family members,he 'buwat ketas', especially for ammi dan baba-

:-)

habibah_bib said...

memang yaya ni sensitip la...

cute sangat, tapi boys will be boys... bila nak say sorry, tak pandai nak memujuk direct mcm my girls...

semoga sensitif yaya kekal bila besar nanti