March 11, 2010

Exam result

Dear Yaya,
Dalam kesibukan pelajar lepasan SPM mengambil result mereka, yaya pun tak terkecuali mendapat result first exam yaya, ammi feels proud of you. Ammi tak kisah sangat pasal resultnya becoz ammi tau yaya did your best, yaya study/revise tiap malam, yaya betul2 serius dalam study yaya. Mula2 yaya macam tak suka sekolah kat Malaysia, yaya selalu compare dgn school kat Aussie yg more towards "learning thru play" compared to here that are more towards "academic oriented". Tunggu lah kut baba jd Minister of Education boleh tukar sistem, huhu..Tapi as time goes by, yaya are more adapted.Alhamdulillah ammi pun lega tengok yaya adjusting well here.


Berikut adalah results subjek-subjek yaya (ranking from lowest to highest)



  • Bahasa Arab - 72%
  • Pendidikan Islam - 76%
  • Science - 92%
  • English - 95%
  • Pendidikan Jawi - 96%
  • Bahasa Melayu - 96%
  • Mathematics - 100%

Ammi ucapkan tahniah utk yaya , you deserved this, you did your best.
Also tahniah utk acik adah, adik kepada baba yg resultnya  agak-agak ok la, dan tahniah untuk adik mak long bib yg mendapat result insan yang yang cemerlang.
Keep it up my boy! nanti kita balik umah tokba , kita mintak tokba belanja ek, hehe..
Mmmuaahh...
Photobucket

6 comments:

Fairuz Liyana Azman said...

wow...result yaya sngat bagos..
dan sangat teruja utk melihat nye..
huhuhuhu ape2 pon tahniah kak..
nnt ckp kt yaya...tahniah belajar rajin2 tau...jgn stress2 sgt..
hehehe kesian die,,bace entry akk sblm2 ni....die mmg bagos..die boleh jadi contoh buat2 adek2 die nnt utk belajar bersungguh2 sprti abag mereka (yaya)...

Dayah said...

congrats Yaya..keep up the good work

habibah_bib said...

congrats, yaya... n also to ammi n baba... wah, maths yaya 100%, ni yang mak long bib jeles ni...

kak sara: asalnya adik saya ni UPSR dia biasa2 je, bukan 5As pun.. tapi bila PMR, kami terkejut dia dpt ok n masuk plak sekolah yang bagus... dia plak yang jadi wali nikah kakaknya hari tu... maybe perasaan tanggungjawab dah tumbuh dalam diri... semoga yaya jadi lebih baik dari itu...
alhamdulillah.... skang ni tinggal lagi 2 org yang masih bersekolah...
kakaknya hanya menumpang tuah je..

What's luv gotta do ? said...

Alhamdulillah, congrats yaya =) . congrats ammi dan baba juga =)

Oyis said...

keep up the good work yaya

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

wehoo..cayala yaya
semoga result yaya mencanak2 naik ngan bagusnye ye
nnti leh mintak adiah byk2..

auntie lak yg terlebey sudey..eheh