March 23, 2010

Colouring & collage contest

Dear Syasyaik,
Dah lama ammi tak tulis pasal syasyaik kan, asyik2 abg yaya or adik waidi. Hari ni ammi nak tulis mengenai colouring contest & collage making contest yg syasyaik join hari tu..
Syaik ni memang suka apa2 yg creative, suka colur, conteng, drawing, cutting & sebagainya. So bila ada contest ni, syaik pun suka sangat....


Hari rabu tu syaik enter pertandingan mewarna kat school,tapi bertempat di perkarangan masjid USM. Contest ni anjuran BANK RAKYAT, syaik dgn semangatnya pergi pagi tu bawa set colour, ammi dan adik waidi pun pergi...jadi pom pom girl & pom pom boy, bg semangat kat syaik. Syaik sorang je yg 4 years old boy, yg lain2 lebih besar pada syaik, tapi takpelah yg penting have fun kan. 


Masa mewarna lebih kurang sejam tp ammi tengok syaik dah siap belum pun setengah jam. Time tu ammi ada borak2 dgn other SAHM yg juga meneman anak2 mereka, ammi tengok syaik dah tak tentu arah, cikgu suruh duk diam-diam tunggu kawan2 lain siap tapi syaik dah restless...


Tekun mewarna
Adik pun nak tolong colour


Menang! syaik menang siap paling awal,
takpelah yg penting siap kan


My creative syasyaik,

Syaik menang siap awal je lah, dpt saguhati..dpt set colour stabilo. Yang penting u did ur best & have fun kan!.Besoknya ada collage making contest kat school jugak, kali ni ammi & adik tak join, bila syaik balik umah je syaik kata dapat no 1, aik?? betul kaa?? dpt hadiah, tulis no 1 situ..syaik kata syaik wat gambar mangga, ooo...collage gambo buah. Bila baba double check dgn cikgu, rupanya betullah dpt no 1, tp gambo betik daa..(sorry lah syaik gambo betik mu tiada dlm koleksi ammi).
Apa2 pun, tahniah my boy!




Tak sabar nak makan hadiah

Keep up with ur creative work ok.......
Photobucket

2 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

heheh..sian syasyaik..ammi dia jarang cite pasal die eh..agagaga...

okler tu kaler2 for his age..for me dah bangga sgt dah if anak sendiri leh wat camtu..

collage eh..tahniah..dpt no.1 lagi. dulu sy pernah gak menang..tapi masa tu form 1..so kalah la ngan syasyaik nih..ehehehhe dia baru 4 tahun dah menang...uhuhuh

Ammi Sara said...

Hehehe..anak ramai sgt, byk nak tulis, kadang2 x tertulis. huhu..

syaik ni mmg creative, suka buat macam2. yg tak larat ammi pun kena buat dgn dia, potong selotape la, guntingkan mcm2 lah..

bangga la gak kan, hehe...