March 26, 2010

26 Mac 2003, 1.25a.m



Dear anakanda sulungku yaya,
Genap 7 tahun lepas lahirlah yaya ke dunia, yaya lahir pada hari rabu, 26 Mac jam 1.25 pagi bertempat di HUKM berberatkan 2.55kg @ 36 minggu, 4 minggu awal dari due date. Ammi mengalami masalah air ketuban yg berkurangan dan terpaksa ammi di induce kan, Alhamdulillah yaya dilahirkan secara normal....
Di bawah ni gambar yaya beberapa minit selepas lahir,masih dalam labor room. Kelihatan ammi agak monyok tapi ceria.. Gambar adalah agak blur..maklumlah yaya lahir zaman kamera filem lagi, gambar ni di scan oleh baba, yang lain-lain banyak dalam album, dalam kotak kat umah tokma, malas ammi nak bawa setiap kali pindah..tunggulah ammi dan baba beli umah sendiri nanti kita punggah semua ye.



Gambar kat bawah ni pula dengan tokma (belah kiri) dan nenek, masa ni kita nak balik dah dari hospital..
Untuk tokma, yaya ni cucu sulung, untuk nenek no 3..

Time yaya dalam pantang, agak kuning yaya ni..


Yaya ku sayang,
Yaya kecik-kecik dulu tak la kuat nangis sangat, kuat nenen teramat, tak mau makan, tak mau isap botol..tapi yang pelik badan yaya macam di pam-pam, dgn muka ala korea, kulit putih gebu, bertahi lalat manis di bawah dagu belah kiri, ber lesung pipt di sebelah pipi kanan... yaya menjadi pujaan ramai....Sedara mara dan kawan-kawan ammi bg macam-macam nick name kat yaya..ada yg panggil Shin Chan, Michelin, Ah chong dan mcm-mcm lagilah..Ammi tak kisah, yang penting yaya sihat, & tak banyak ragam..


Ammi time dapat yaya baru je 23 thn, ammi kawen dgn baba alhamdulillah rezeki terus dapat yaya, ammi kawen dgn baba just after abis degree, so ammi memang tak sempat job hunting pun time tu, job yang ammi dapat.....Jaga yaya full time, memang best! just the 2 of us time tu..Baba balik kerja petang, its the 3 of us in our own little world..
Yaya's 1st raya
Trip to A Famosa waterpark
As you grow older, yaya become less chubby tapi still cheeky, pergi mana-mana je jadi tumpuan..orang cina ingat yaya anak angkat....mamak kat kedai mamak suka sangat dgn yaya, mesti yaya dapat treat selalu..,.makin yaya aktif, makin susut, hilang ketak-ketak Michelin semua..

Yaya,
Now 7 years later, u are a big boy, dah ada dua adik pun..yaya lah role model untuk adik syaik dan waidi. Yaya lah yang ammi harap boleh bantu ammi di rumah, tengok-tengok kan adik bila ammi busy, tunjuk teladan baik pada adik-adik. Ammi ucapkan Happy 7th b'day to yaya..Moga yaya jadi very-very good boy, jadi insan yang berguna dunia akhirat, jangan nakal-nakal, jangan buat ammi dan baba tension-tension..rajin-rajin solat..rajin tolong ammi..rajin belajar ye sayang..


.Ammi loves you soooo muchh!!
Photobucket

3 comments:

Aiyu Esa said...

hepi birthday yaya...thn lepas dpt celebrate sama kat sini...thn nie wish jer la yeik...comelnya yaya masa kecik..muka tak berubah...:)

habibah_bib said...

yaya jangan lupa tau mak long bib penah jadi babysitter yaya... walaupun sekejap....

anyway, happy birthday yaya.. dah besar anak bujang ammi... semoga jadi anak yang soleh dan jaga adik2 dengan baik...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

eh..gambar yg baru lahir tu cam anak patung la..ehehe

hepi 7ht besday to ur yaya...:-)