January 11, 2010

Mesra alam

Dear Waidi,
Dalam kesibukan manusia di dunia ni nak 'save the world', 'make it more safer', 'Use enviromental friendly stuffs', kita juga tidak terkecuali. Family kita mmg dari dulu dah guna recycable shopping bags, since kita duduk Adelaide dl,so tu dah no problem bg kita, byk beg dr sana ammi bw balik. Lagipun kat Penang ni dah amalkan hari isnin, selasa dan rabu sbg 'no plastic day'. So tu pun bagus juga kan, ammi dan baba cubalah juga main peranan sedikit sebanyak sbg warga dunia yg mementingkan alam sekitar,so thats why kami belikan Waidi CD  atau kata pjg nya cloth diapers,basically mcm lampin org dulu2 pakai, dulu taklah dulu sgt, ammi ingat lg time acik dadar pun pakai tu lg. Selain CD ni mesra alam coz kita tak buang pampers/drypers yg tak biodegredable tu, kita juga menjimat duit.Harga pun ok, klik SINI for more info.


Waidi,
Masa mula2 ammi pakaikan CDtu, Waidi tembus tgh malam! ayooo, ingatkan boleh tampung, takpe ammi cuba lg pakaikan, then Waidi nap, bile waidi bgn waidi bocor lg, abis baju n cadar basah, ayoyoyo..ammi dah mula nak marah, ammi SMS tuan empunya syarikat yg jual CD kat ammi. Lepas diteliti dan di experiment,rupenye ammi pakaikan cuma 1 insert, sepatutnya 2 ,mungkin juga waidi boy wiwi banyak. Dan juga ammi tak rapikan betul2 butang tu ikut saiz Waidi, sorry lah ye sayang dua kali Waidi basah dlm tido.Nasib baik juga ammi tak give up..


Waidi,
Sekarang waidi pakai ok, cantik dan kemas,lg byk kali basuh lg absorbent CD tu, colour dia pun cantik, menarik debom! Ammi try kat abg syaik pun muat, so InsyaAllah benda ni akan Waidi pakaila until Waidi potty train ye.



Bermacam kaler menarik

Eee,shame-shame abg Syaik

Model cilik ammi



Ceria memakai CD
Waidi,waidi, belalang oh belalang..
Photobucket

3 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kita pon dalam perancangan nak guna CD..tengah survey2 lagi site2 yg sediakan maklumat ttg cara penggunaan n nak beli kat mana

yehoo...nnti rafiq pon leh berCD..alalalalla

Skin said...

sara, muka waidi mcm muka adik halim yg laki tu.. lupa pulak nama dia. sebiji :)

Ammi Sara said...

Oo..yeke kak skin, mcm daus yek, firdaus. yela kut. hehe..how r u? study n life sana ok? still snowing ke? dasyat tul sana