January 9, 2010

Black & White

Alkisah..,


Satu kisah lucu di pasar malam,
Maghrib dah masuk, nak cepat ni beli barang nak kejar solat kat rumah,
Baba pegang Waidi, jalan nonong ke depan..
Ammi dgn beg mesra alam nye tersangkut di bahu, kiri pegang yaya, kanan pegang syaik
Dah jauh tertinggal, maklumla baba kaki panjang kan, ammi dgn the 2 boys, nak elak org lagi, nak beli apa yg patut lagi..
Tiba-tiba yaya kata "yaya nak tu ammi, black & white", alamak..dah terlajak."Sorry la yaya ammi tak perasan, kita dah lambat ni"
"tak pelah ammi,lain kali"..kesian pulak anak aku dlm hati, apelah yg dia kempunan tu..tapi sebab time tu dah 7.35 kaki ni fast forward, jauh lak baba diaorg ni park, (before that drop ammi and yaya, so tak tahu menahu mana di park keta)
Dalam hati ammi kesian pulak anak aku,apela yg dia ngidam tu..
Tiba-tiba, "haa tu ammi,stop!"
Rupa-rupanya yaya teringin makan TAU FU FAH,(white) yang ada air gula (black),
Alahai anak ammi ni, tulah black & white nya..dapatlah sorang satu bekas,
rm1.20 satu bekas, yelakan harga gula naik, semua la naik..
Photobucket

2 comments:

Aiyu said...

la,igtkan apa le black&white yaya tu..sedapnya tau fou fa..nak jugak...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

hehe
ingatkan mekel jeksen td
:-D