February 1, 2010

Ho ho ho balik kg..



Salam,
Bersempena dgn baba berseminar di UM, maka kami pun berkesempatan balik s'gor. Dah dua bulan tak balik, kira lama gak la tu, Waidi pun dah byk achievement & dah grown a lot since last time so seronok la atok, nenek, sepupu sepapat, makcik pakcik dia nak tengok. Rabu ptg tu yaya abis school terus pick up dia & straight ke s'gor,yaya mashem tak mandi, salin baju je dlm kereta. Kira yaya & syaik ponteng 2 hari la sekolah..1st stop at R&R sg perak, solat asar, picnic jap (ammi bw bekal ns goreng tomyam & air ribena), then lepak2 n jamak takdim maghrib isya', barulah teruskan our journey.
R&R Sg Perak

Ee..shame2 la boys, gambar dlm toilet. Takpelah kecik lg.dah baligh nanti jgn buat lg tau (peringatan buat ammi juga) haha!

Lepas tu singgah R&R ulu bernam dinner pukul 10.30pm, after that straight ke sg merab .Time of arrival around 12.30am. Tokba & pak teh iz setia menunggu, maksu dah tak larat dah terbongkang dah gone to bed. Budak2 ni bukan reti penat, lagi dia main adalah..mentang2 dah tido dlm keta,ammi n baba yg penat.

Esoknye kami pergi Warta, dah lama tak pergi.Macam2 borong..pastu singgah umah mama tati tgk stokis HPA dia. After that melepak je, adik waidi main benda alah jumping, ammi pun tak tau ape namanye.Suka banget dia
3H in action

Pada hari jumaat tu pulak,main jelah dgn akish & ulwan. Baba stays at crown hotel, so ktaorg jelah stay at umah tokma..ammi tolong jagakan ulwan n akish, mama n aboh mereka g work.

Double Wan (Hadwan & Ulwan)

Gelagat2 cute mute ulwan & waidi, macam twins pun ada kan. Suke sgt, ammi merasa lah bagaimana susahnya org yg ada anak kembar ni , tambah pulak ada lg 3 yg besar nak dijaga. Wah, kelam kelibut jugak le..Besoknye sabtu gi jalan2/jogging2 kat tasik cempaka, bangi

Tasik Cempaka, Bangi

Penat, panas, tp best. main playground, basikal, badminton, jogging keliling separuh tasik.
Petang tu baba balik, then ke dengkil lak. Tido 1 malam then balik ke penang pukul 4pm semalam..
Kat Dengkil

Kat R&R sg perak
Alhamdulillah pukul 10.30pm mlm smlm kami arrived at penang, home sweet home. Kejap je balik Kg, tp oklah..terubat rindu..lama2 pun tak boleh, kang asyik gadoh je budak2 ni dgn cousins mereka..InsyaAllah cuti sekolah balik lg..tunggu..
Photobucket

3 comments:

Oyis said...

bikin kita rindu nak balik kg jg...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

besnya..
sonok tgk si bb tu..cam enjoy je

uwaaa...rindu kg..huhuhu

fara said...

double wan tu mmg mcm twin la!