February 22, 2010

Half Birthday

Dear Waidi,


Time flies, doesn' it..sekejap je anak cute ammi ni dah half a year, sorry lah sayang ye,ammi ni kurang beri perhatian pd waidi. Maksud ammi, ammi kurang fokus terhadap perkembangan waidi, ammi kadang2 tak perasan yg waidi ni dah membesar & mencecah 6 bulan. Mungkin kerana bz dgn abg2 waidi. dulu masa cuma ada abg yaya, dialah sorang yg ammi ulit hari2 so ammi lebih fokus terhadap tumbesaran & tiap perkembangan dia. Masa time abbg syaik kecil pun, abg yaya masih kecil juga so ammi tidak sesibuk sekarang.


Waidi,


Ammi ni kadang2 terkejut tgk tiba2 waidi dah pandai tiarap  & guling2 sampai masuk bwh sofa. Ammi tiba2 tersedar yg waidi dah nak masuk 6 bln & boleh disuap makanan solid.Ammi kagum dgn pencapaian waidi yg dah laju naik walker & pandai pegang toys, ammi tak terperasan yg waidi is growing fast. Ammi alpa dgn tiap 21hb yg patutnya menambah usia waidi..Ammi tak sengaja syg, dulu masa abg2 waidi kecil ammi kurang t/jwb. Sekarang ammi ada 3 heroes nak dijaga, plus baba of course. Tambahan pula skrg abg2 waidi dah bersekolah & masing2 ada t/jwb di sekolah spt h/work dan hafazan yg ammi kena monitor daily.







Waidi,


Ammi tahu tu bkn alasan, tp apakan daya ammi ni manusia biasa..bila malam2 ammi mengadap komputer, abg2 waidi dah tidur dan cuma tinggal kita berdua..,time tu lah yg ammi 'terperasan' yg anak cute ammi dah besar, makin pjg, makin pandai macam2..suka mkn, lagi2 homemade mashed potatoes. Waidi dah cam muka ammi sbg orang yg akan beri comfort dan susu utk waidi, ammi suka sgt bila waidi nampak ammi dan excited, waidi tarik rambut ammi dan tatap wajah ammi dgn penuh kasih sayang & buat aksi cium pipi ammi...Bila breastfeeding pula  waidi genggam ibu jari ammi dan kadang2 pegang rantai leher ammi.


Waidi sayang,


Sesungguhnya ammi bertuah dpt breastfeed waidi secara exclusive & direct feeding  dari lahir until kini, dan InsyaAllah hingga waidi cecah 2thn..bonding ini amat berharga bg kita, mmg erat sgt rasanya ikatan ini. Ammi tak puas2 menatap wajah waidi, lg2 bila breastfeeding. Kadang2 waidi tenung ammi, so lovely & cute..


Waidi dear,


Happy half birthday syg, lg half a year waidi akan mencecah setahun..wow! ammi can't wait..
May u be a good soleh muslim boy..
Love u sayang soo much, now lets join ur brothers for bed.




Photobucket

3 comments:

Oyis said...

hepi half bday waidi.. smgt ye badan waidi, masha Allah! tandanya sihat. hail to the breastmilk :)

k sara, kita mmg untung ek jd anak sulung. mmg bila tgkkan si aisyah ni, baru la sedar betapa mmg anak sulung / anak sorg ni mmg x tertanding lah sbb dpt 100% perhatian dan kasih syg ibu bapa. bkn la nak kata anak kedua / ketiga x best, but sbnarnya x sedar yg jd anak sulung byk kelebihan. sbb growing up, i tot anak sulung sucked, sbb byk kena ngalah n jaga adik2. x sedar rupanya masa kecik ditatang2 hehe

Ammi Sara said...

Oyis- tu lah kelebihan nya kan 1st born ni, all attention to us! kak sara rasa yaya dl hari2 kak sara perasan ada je yg new bout him, even d smallest thing kita perasan kan..mmg di tatang2

bila dah mkin ramai ni, mcm terabai skt, kita still bg nenen sume tp x look betul2, akan termiss s/thgs etc..u'll know what i mean soon. hehe..

mmg shemangat, rasenye dah 8kg++ ;-)

Dayah said...

hapy birthday waidi...sempat dokong waidi masa gath ritu..suami pun sempat dukung dia sbb anak dayah dah jeles ummi dia pegang baby org lain...heheh

very touch n3 la k.Sara..