July 23, 2010

Waidi dah 11 bulan??

Dear Waidi..
Ammi ni bukan apa, macam terkejut jap, tengok kalendar dah 23hb july, dua hari lepas 21hb rupanya waidi dah 11 bulan ye sayang..sorrylah ammi ni tak perasan,..macam la ammi ni anak 7 bila anak ramai ni (lebih dari 1 dah ramai la kan ), ammi kadang-kadang ter miss perkembangan anak-anak. So hari ni ammi nak update sikit lah perkembangan waidi buat simpanan ammi..

Ok, lets see...waidi sekarang dah pandai berdiri tegak lepas tangan, nak berjalan setapak dua, belum menapak dah buat muka berlagak pastu terduduk..nasib baik pakai CD  tak lah sakit sangat muntut tu..
Walker dah tak mau naik, so dengan rela hati nya ammi bagi kat jiran selang satu umah kita yang ada baby boy gak, seronok sangat aunty tu dpt walker dari waidi..

Lagi waidi dah makan macam-macam, tak mau makan bubur sangat, lebih prefer makan nasi macam ammi, baba dan abang2..berak pun dah macam orang dewasa dah, huhuhu...


Dah faham sikit-sikit arahan contoh, ammi suruh sayang abang yaya, waidi cium yaya sampai yaya lemas! sampai penuh air liur muka yaya, hehe..kalau dengan abg syaik, ammi kata JANGAN sayang becoz abg syaik ni lain macam sikit kan, dia tak boleh air liur org lain kena kat dia, ammi pun tak faham la keturunan mana lah tu..tapi waidi faham bab sayang je so waidi pun cium abag syaik gak sampai nangis2 syaik ..sampai kena mandi dan tukar baju sayik, aduhai anak ammi..

Waidi sgt suka membantu ammi, iaitu MEMBANTUT kan kerja2 ammi, hehe..

Waidi ni ammi tengok lain perangai dari abang yaya dan syaik dari segi:

1) Suka mengutip segala benda habuk/sampah/makanan di lantai semua masuk mulut, kalau benda tu boleh cair dalam mulut comfirm waidi telan, if tak waidi kemam sampai la ammi perasan...

2) Tolong sepahkan semua CD (compact disc baba bukan CD waidi ye), kaset, DVd apa2 lah yg baba susun bawah tv tu..kalau kaset2 lama baba tu abis waidi tarik2 tape dia.Semua deco2 pun abis ditarik/dilempar nya

3) Suka tarik alas meja..

Dulu syaik dan yaya tak macam ni, ammi lambat sapu lantai/mop lantai pun tak apa, rumah cantik meja beralas, CD tersususn, decorations merata-rata..ni mesti waidi ikut baba kecik2 suka sepah ek.


Suka duduk gaya katak macam ni


Asal dihala kamera je tangan mesti angkat macam tu..

Ok waidi, be agood boy kay..
Oh ye, latest achievement waidi, waidi dah discovered 'part baru' body dia masa mandi, mesti nak main je situ..huhuhu...Waidi the little explorer.
Mmuahh..love u sayang..

Blogger Templates
Blogger Templates

7 comments:

wawa:mama faheem said...

hehe faheem pn smlm (22hb) dia masuk 11bulan.selang sehari je kan ngn waidi.tahniah waidi dh nk bjalan..hehe.nnti2 faheem ikut plak ek..skang faheem dok merangkak je kesana sini :)

kakyong said...

next month dah nak 1 year lah year... happy exploring waidi

umialya said...

beza 3 hari je ngan Alya.. esok baru cukup 11 bulan, peelpn hmpir sama..

ayu said...

cepat kan perkembangan baby ...alhamdulillah, sangat positif perkembangan waidi..^_^

AshAnas said...

waa... waidi dh berdiri nk jalan ke? anas skrg ni baru boleh berdiri sendiri kak... berjalan setapak dua, jatuh... dia dh nk masuk 1thn 4bln tu, hehe... abah dia dulu pun 1thn 4bln br jalan, hope dia tak kalah ngn abah dia, haha...

AshAnas said...

waa... waidi dh berdiri nk jalan ke? anas skrg ni baru boleh berdiri sendiri kak... berjalan setapak dua, jatuh... dia dh nk masuk 1thn 4bln tu, hehe... abah dia dulu pun 1thn 4bln br jalan, hope dia tak kalah ngn abah dia, haha...

Nadiah Sidek said...

hihi..kelakar la syaik. geli betul dia dgn air liur adik dia ye. bagusnya akk..dah anak ke-3 baru sepah2kn rmh. nadiah ni baru anak sorg...sepah2kn rmh mmg hobi dia..huhu. tak larat tgk rmh ni tp kalau kemas pun..sekejap je bertahan..huwaa..!