July 8, 2010

Macam-macam..

Dear boys,
First of all ammi minta maaf la coz blog ni dah terbengkalai begitu lamanya..Blog ni memang dedicated untuk u all dan juga utk rakan2 ammi mengikuti kisah kita anak-beranak..Hmm..ammi tak ada alasan yg kukuh except M.A.L.A.S!!,hehe...tu je also mcm ada writers block, of course ammi bukanlah seorang writer tapi bila nak menulis tu kena juga fikir2 kan, then lepas cuti hari tu macam2 nak dicerita dan ditulis, ammi tangguh2 terus jadi malas...Pastu malam tadi sambil ammi layan hindustan dan tidokan waidi, ammi terasa nak update blog, terus ammi ambil laptop if tak comfirm tertangguh lagi, huhuhu..

Dear boys,
Macam-macam perkara berlaku since ammi last update..hari ini ammi nak cerita sikit2 la yg kita pergi Singapore hari tu..memang seronok kan, kita 3 families pergi jalan2 together...kita naik flite ke JB then kita tido umah mak teh sal..
Yaya and syaik macam tak pernah naik flite peel masing2..hmm jakun bebeno ammi tengok, tapi takpe yg penting boys happy..:)
Adik lak first time naik flite so memangla jakun ya amat, semua benda nak capai, nak masuk mulut, nak tarik..bila stewardess pakaikan belt for infant, mulalah adik nak bukak..
Sampai kat JB uncle zul amik kat airport..kita stay kat umah diaorang for a whole week, sepatutnya 3 hari je dan 3 hari di umah atok mak ammi seperti yg pernah ammi tulis dulu, tapi disebabkan atok ada masalah kesihatan, pergi berjumpa dgn pakar di HUKM so terpaksalah kita berkampung lama di umah mak teh sal..seronok kan!



Ok, dipendekkan cerita, hari sabtu tu mummy niki sefamily pun sampai dari KL, semua tido umah mak teh sal, penuh umah! budak2 tido depan tv, macam pelarian pun ada, hehe..semua orang excited, esok tu nak masuk singapore , nak pergi zoo...sepatutnya tido awal tp semua lewat, terlalu excited..ammi rasa yg excited nya lebih becoz nak borak2 (mak/mummy/ammi) ,budak2 lak nak main2  together..oh ye, sebelum tu ammi ada tukar duit dulu, masa tu tgh rendah, Rm1.00 = $2.30, mummy niki tukar kat KL $2.36, kira ammi untung sikitla...

Dear boys,
Pagi esoknya syaik wat perangai tak mau bangun dan bersiap, ngamuk2 lagi..tu lah, ammi dah pesan tido awal..kita semua sepakat pakai biru, all 3 families..macam2 biru ada...biru cair, biru pekat, biru laut, biru ijau..macam2 lah..malangnya tak dapat snap gambaq ramai2 all 3 families in blue..biasalah..dengan 3 families., 3 6 children and 3 babies macam2 peel....


Kat imigresen













Yang lawaknya boys kita ni punyalah amik banyak gambar tapi gambar binatang nya tak banyak, hehe...gambar orang yg banyak, ape daa..


Petang tu ujan lebat so tak dapat teruskan ekspedisi tengok binatang, kami ke arab street cari makan, maklumlah dah dekat pukul 5, ammi dah macam nak pitam..yelah waidi duk nenen je..kita makan di restoran zam-zam tak silap ammi nama nya..ada nasi beriyani dan murtabak sedap..beriyani nya oklah tp tak boleh tanding masakan tokma ;)











Malam tu pulak kita makan kat restoran banaffe, mmg sedap! nasi ayam penyet adalah special kat situ, sebenarnya ayam bakar je, di penyet kan, dihidang with nasi putih, ulam-ulaman dan sambal belacan, berselera! oh ye, kita makan kat JB, murah sikit..then balik terus rehat je..esoknya nak datang lagi..


Pagi esoknya kita bersarapan di JB dulu before gerak masuk singapore, agenda hari tu pergi underwater world, ishk..kita ni asyik duk tengok binatang je yek kata sana..hehe..hari isnin tu tema RED! kali ni mmg happening, meriah...gempaq...ceria!! ammi upload gambar utk tatapan umum k..






























Ini gambar ramai-ramai, cantik kan!!




















Malam tu kita had dinner at senibong seafood(back to JB),
celebrate besday bulan 5 dan 6, ammi, dayana (same besday on 13mei),
naim dan nurin..seronok sangat!
mak teh sal dgn baik hatinya bg goodie bag dan hadiah 
utk semua org...mmg memorable walaupun semua kepenatan..










Malam tu agak lewat juga kita balik umah, penat sangat2, boys berapa kali tido bangun dlm kereta...esoknya selasa kita dah nak balik..memang seronok kan vacation kita, walaupun tak lama, taklah mahal mana tapi amat memorable bg kita, bg ammi juga, spent time dgn kawan2 baik ammi, buat ammi happy, sampai ke hari ni pun ammi masih ingat percutian tu..senyum sorang2 kadang2, hehe....

Boys, sebenarnya kadang2 yg penting bukan DIMANA kita bercuti tu, atau BERAPA byk wang yg dibelanjakan, atau BERAPA LAMA yg kita bercuti tu tapi dengan SIAPA kita bersama-sama, bergelak tawa, baba dgn lawak2 nya, pakcik zahid dgn camera canggihnya, budak2 yg kecohnya, ammi, mak teh sal dan mummy niki yg selalu alert tgk anak2, tak kira walaupun bukan anak sendiri, ..bergambar kenangan bersama, makan sama2, pakai kaler sama..tu semua yg buat lebih memorable, lebih seronok..lebih happening, boys pun suka kan..asyik sebut2 je selalu..InsyaAllah nanti lain kali kita buat lg holiday macam ni....


p/s: if nak tengok lebih banyak gambar boleh tengok di album fb ammi..SINGAPORE TRIP :)

Love u boys..
Sweet memories in mind..

Blogger Templates
Blogger Templates

5 comments:

Mimie Fazira said...

best tgk pic ... in blue in red ... Singapore ... will put in my list ..

Oyis said...

teringin nak berjalan ramai2 mcm k sara buat, tp pada summer ni kat plymouth ramai yg balik collect data kat msia, so mmg sgt2 lengang. yg ada plak di sini, tgh pantang baru lps bersalin. ikut hati mmg sgttt la nak berjalan huhu. apa pon, suka tgk gmbr 3 families yg ceria itu. bole imagine bestapa best n bahagia nya masa tu :)

ayu said...

sara,

nak tanya sikit...baby carrier yg sara pakai ni jenis apa ye..

menarik laaa...

btw, bestnya g singapore...
tak sabar plak nak tunggu hujung tahun ni...

Ammi Sara said...

ACIK MIMIE-pergi jgn tak pergi :)

OYIS-yela..tak syok if pergi sendiri2 je kan, ada geng mmg happening!

AYU-nak ke spore ke mana? dah plan?
carrier littlepods, :)

ayu said...

sara,

insyaallah hujung tahun ni..
ada company trip ke sana..
plan 3 hari 2 mlm, tapi bermalam kat JB le..hehe..
bos nak belanja staff n family g universal studio..^_^

tu yg ingat nak kena rembat baby carrier gak ni..sekarang ni pinjam mei tai rozy dulu...seronok juga cuma kena ikat2 tu je la kan...senang lg RS..