July 22, 2010

Boys jumpa Upin dan Ipin

Dear boys,
Bersempena dgn program HEBOH BUKU "Buku Memperkasa Negara" di Dewan Budaya & Dataran Bintang di USM bermula dari semalam hingga lusa, maka kami 5 beranak pun mengambil kesempatan untuk menjenguk program tersebut. Di sebelah petang tu akan ada kemunculan Upin & Ipin, so boys ni apa lagi excited la kemain. Sementara menunggu kemunculan dua beradik kembar tu, kami pun pusing-pusing round-round tengok buku..Ammi dbelikan yaya buku ' Haiwan dari Mekah', kisah haiwan-haiwan yg dipilih Allah, yang membantu Para Rasul, semuanya dicatit dalam Al-Quran. Buku ni yg bagusnya ada tulisan rumi dan jawi so yaya boleh berlatih baca both. Harga Rm45.00 tp mcm biasalah bila ammi yg bermulut manis  pandai menawar ni yg membeli dptla diskaun Rm40.00 .

Lepas dah round tengok/belek/beli buku, ada satu mamat tu panggil yaya, 'dik dik upin ipin dah mai'..time tu dah berebut student USM (girls la of course) nak bergambar dgn upin ipin ni, tp si upin ni baik ati bergambar dgn kami dulu coz ada budak-budak kut..


Waidi-cam biasa tido dlm carrier
Yaya-cam biasa menten cool
Syaik-cam biasa takut giant puppet


dengan ipin lak..
syaik dah lari, huhuhu..
tak dpt nak bergambar dgn both coz berebut dgn students lak..


budak takut mascot, dah lari nangis, panggil baba
nak ajak balik, huhu..

After that dah penat, beli barang2 upin ipin sikit, ammi beli bookmark, utk mark dlm novels ammi, adik dpt kipas utk kipas kepala dia yg asyik berpeluh tu je..yaya dan syaik beli sand art..suka sangat!
Then ke kedai Nasi kandaq pelita kami pekena roti boom dan "air teh 3 layer", marbeles!! combination rasa teh tarik dan cendol..cubalah! :)


Sedap!!

Love u boys..
Nanti kita read together kisah haiwan dari mekah ye..

Blogger Templates
Blogger Templates

7 comments:

Mimie Fazira said...

behnye jumpa ipin n upin ... nih danial kalau jumpa sure tak nak balik ...

ayu said...

sara : bestnya dapat jumpa upin n ipin tu..feveret anak sulung ayu tu...dulu masa hariz dlm 1 thn lebih pernah dah jumpa kat JJ midvalley..masa tu hariz takut2 je...hehe..tapi, skrg ni,asyik dok ulang cd citer tu je la...
btw, air teh tu menariknyaa...nampak sedap laa..

amieyumie said...

hahaha~
syaik sama cam sy- takut mascot
sampai skarang sy stil takot ngan mascot n clown~
ngeriii

Nadiah Sidek said...

hihi..syaik takut dgn maskot upin ipin ye...rugilah syaik..hehe. mesti clown pun takut ni :D

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

syaik same cam Aisyah takut ngan maskot.tapi kalu jupe upin ipin mesti excited sgt kan :P

Ammi Sara said...

ACIK MIMI-Danial tak takut mascot ek? bagus2x..

AYU-Maybe hariz dah besar sikit tak takut kut, syaik ni dr dulu takut dgn mascot/clown tp cd upin ipin tu suka sgt tengok. Kat tmpt ayu ada teh 3 layer ni? kat penang ni bbrp tmpt je ada. mai la sini rasa! :)

AMIEYUMIE-sampai skrg takut ye? tak bolehlah pergi besday party yg ber mascot ek, hehe

NADIAH-yelah aunty nadiah, clown/mascot semua takut. tp if dlm tv contoh barney/big bird tu suka sgt tengok! tgk live lalak, hehe

UMMI AISYAH-tengok dr jauh ok la aunty aishah, jgn dekat kang gigil 1 badan, huhu..

kakyong said...

comel lawo orgnya ammi sara ni... ;)