May 27, 2010

Jalan-jalan cari.....? Jalan -jalan di Queensbay Mall

Dear boys,
Seronok kan last sunday kita pergi jalan-jalan. Mula-mula kununnya nak pergi main kite dan bike kat luar Queensbay Mall tu, yang seberang Pulau Jerjak tapi memandangkan tengahari tu hujan turun dengan lebatnyer, dan menyebabkan agak basah kawasan tu untuk berlari-lari main kite, maka kita pun membuat keputusan untuk ke Quennsbay Mall ...ammi sebenarnya yg nak berada di dalam kawasan aircond yang sejuk-sejuk, hehe...
Semua excited, yelah dah lama tak pergi sana, melaram la masing-masing, adik la yang paling menghensemkan diri dgn romper nike barunya yg ammi beli di Cetot Outlet, cuma Rm15.00. Busha tight tu dari blogshop ammi sendiri dan anti slip socks tu pulak cuma Rm6.00 dari Mayangsari Kids Collection. Berbaloi-baloi! hish, macam mana lah blogshop ammi nak untung ni, asal ada sales je beli baju boys, huhu....

Ready to go ;)



Inilah aktiviti kami anak beranak main games yang dekat children floor
dalam JJ tu, best kan! hehe..
Waidi sebenarnya tido dlm SSC tu, menten je dia..
Nampaknya ammi yang teruja lebih ;p

Main rowing boat dalam raging river.
Bagus waidi tido je tak kaco ammi main, hehe..

Yaya main car racing while syaik jadi passenger.
Ammi n baba tak tahan gelak coz yaya kaki pendek tak sampai clutch, hehe..

Ni pulak mini games at promotion booth susu gain kids eye Q
Yaya and syaik jadi peserta so akan dapat markah bila join mini games
Station 1: mini bowling
Station 2: tekap logo
Station 3: Stack the block
Station 4: Find your way out of the maze
Last station: Jigsaw puzzle

Lepas dah buat semua mini games yang menguji IQ tu, boys pun dah penat,
dapat free 4 paket sample susu tu adik je dapat belon dari Mr Badut,
 adik beratur dapatkan belon, sorry waidi ammi tak snap pix pulak, 
lupala....ammi ni banyak ngat asyik lupa je nowadays..
So off to surau we went to pray maghrib,
after solat ape lagi aktiviti melantak mengisi perut la...
This time baba buat surprise, ajak gi McDonald.
Hmm...mana tak suka boys, bersorak keriangan...
Dapat sowang satu happy meal, cuma yang toy shrek Babywearing dah abis...
tinggal gingy and puss je..ammi yg teringain benar sebenarnya nak yg shrek tu, huhu..


Ammi's four heroes!

Macam biasa...yaya dengan sengih melebar, waidi asyik masuk benda dalam mulut...
syaik lak buat gaya cheeky..macam-macam lah anak-anak ammi ni..

After that, kita shopping sikit kat JJ, then terus pulang...;)
Next time kita jalan-jalan lagi ye....

2 comments:

Oyis said...

nothing beats jln2 ngan family kan kak sara!

wawa:mama faheem said...

:) seluar tights waidi tu faheem pn ade yg sebijik sama :) chomell je kn tgk frog tu kt blakang,heheheh