April 26, 2010

Babywearing and Nursing Wear in Action

Dear Waidi,
Waidi ni kan memang manja dengan ammi...pastu lak kan susah betul kalau kena berenggang dengan ammi kan. Kalau nak gi jalan2 dalam stroller 5 minit je pastu nak suruh dukung..Mana  larat yang oi...Sebelum ni ammi ada join gathering susuibu tu kan, adalah demo pasal BW (babywearing) ni, ammi berkenan juga..yang paling ammi suka Jumpsac SSC tapi seperti yang dinyatakan dlm entry ammi dulu, SSC ni agak pricey...so ammi pun search and search online ,apa yg sesuai dgn kita..

Ciri-ciri yang ammi amat pentingkan ialah:


  • Dalam budget
  • Tidak bulky
  • Jika boleh ada beg khas untuk carry the BW item
  • Practical-tidak rumit
  • Free size so both ammi dan baba boleh BW 
  • Not too feminin juga sebab baba boleh BW
  • Nampak kemas
  • Selesa bagi ammi/baba and of course waidi
Waidi,
Maka selepas berminggu-minggu buat kajian, juga dgn pertolongan Mak Long Bib, btw,Congrats Bib atas newborn baby boy.Rasa macam dah boleh wat phD in BW ni, hwa3x. Ammi pun decides on Littlepods Carrier. Menepati semua ciri di atas cuma.......lari sikit dari budget coz budget asal cuma Rm150 ke bawah...tapi carrier ni Rm199. Ciri-ciri lain menepati so ammi rasa ok lagi..duit boleh dicari kan waidi, tangan ammi yang lenguh ni siapa nak urut kan, waidi kan..* hint for baba, hehehe..*

Maka minggu lepas ammi pun google map lah littlepods cawangan penang ni, ada di lorong selamat...tak lah jauh sangat pun..Pergilah kita try/test/cuba BW ni..memang best! Ammi pilih kaler yang sesuai utk baba pun nak BW waidi. 

Minggu lepas juga ammi beli NW (nursing wear) online di gorgeous2u, memang practical! Yang ammi suka senang sgt nak BF waidi and ada poket di tepi utk letak hp, duit sikit, tisu etc..maklumlah sejak ada waidi ni ammi jarang berhand bag kecuali kalo nak melaram sakan je.
Below are some pictures of  BW and NW in action, masa kita pergi tronoh jumpa Aunty Suzi .



Terer tak ammi BF/NIP kan waidi while walking, haha..


Baba BW while posing macho


Waidi suka giler

Best kan waidi..ammi suka, waidi lagi suka kan...
Smile your cute smile always my darling..

Photobucket

4 comments:

Mrs Aofah...... said...

dulu i pun ada beli baby wearing nie, tapi my doter tak mau pulak. cute waidi.

Ammi Sara said...

Aofah-tak semua budak suka dikendong.
My Waidi memang "ammi centred" sangat2. tu yg berbaloi BW, pakai stroller wat penat je, nak dukung, then tolak stroller lg, huhu

AshAnas said...

kak sara, shira pun tgh cr baby wearing... skrg tgh sewa kak syida nye sling... jap lg nk gi tgk kt kedai kak rini plk...

ayu said...

sara : wow...cantik la ssc tu...harus dirembat je nanti..hehe..nak pi tengok kat link tu jap...btw, nursing wear tu pun menarik juga tu...harus diterjah ^_^